10 magmördarövningar



Jag fick önskemål om att dela med mig av lite bra magövningar. Här är några tips på träning för magen som jag tycker fungerar bra. Enjoy!




Innan man börjar är det viktigt att man tänker på att utföra övningen kontrollerat och korrekt. För att öka effekten av träningen är det också viktigt att spänna magen och hämta energin därifrån och att andas rätt. Se till att andas ut när du tar i och andas in när du går tillbaka till utgångsläget. På så sätt fyller du inte magen med luft som stöd i stället för att använda musklerna.

Du kan utföra övningarna i 8-15 reps och 2-3 set lite beroende på hur vältränad du är.

Övning 1

Lägg dig ner på rygg och sätt fotsulorna mot varandra. Gör sedan situps. Lyft bara så mycket att axlarna är ca en decimeter från golvet. Håll kvar en stund och gå sedan ner igen.

Övning 2

Ställ dig på alla fyra med knäna rakt under höfterna. Dra in naveln mot ryggraden allt vad du kan. Håll kvar ca 2 sekunder innan du släpper spänningen och börjar om. Denna övning är ganska enkel men väldigt effektiv om du väl gör den rätt.

Övning 3

Ligg på rygg med benen böjda så knäna pekar mot taket. Lyft axlarna lätt från marken och spänn hela magpartiet. Sträck sedan vänster hand mot vänster häl, sedan höger hand mot höger häl. Upprepa och glöm inte att behålla spänningen i magen och lyfta axlarna från marken.

Övning 4

Den välkända plankan. Stå på tå och stödj dig med armarna som om du skulle göra en armhävning. Håll detta i ca 30 sekunder.

Övning 5

Stå på alla fyra och spänn i hela magpartiet, ordentligt. Res sedan upp knäna så att du bara stödjer dig på tårna, fast du behåller ställningen på alla fyra. Spänn allt vad du orkar i magen och håll ca 30 sekunder här med.

Övning 6

Stå på alla fyra och spänn magpartiet. Dra tillbaka axlarna och räta upp huvudet så du fortfarande ser ner mot marken. Sträck sedan ut vänster arm och höger ben rakt fram, respektive bak. Håll ca 2 sekunder och byt sedan.

 Övning 7

Ligg på rygg och dra upp benen mot magen. Placera armarna bakom huvudet som om du skulle göra en sit-up. Spänn magpartiet och sträck ut ena benet mot vädret. Byt sedan ben och behåll överkroppen rest och spänningen i magen.

Övning 8

Ligg kvar på rygg och med benen uppdragna mot magen. Sträck ut armarna åt sidorna. Vicka sedan knäna försiktigt åt sidan, sedan åt andra sidan. Vicka inte längre än att du har kontroll över övningen och axlarna ligger kvar mot golvet.

Övning 9

Ligg på rygg med benen uppdragna mot magen och magpartiet spänt och armarna bakom huvudet. Doppa sedan foten i golvet, och byt fot om vart annat.

 Övning 10

Här ligger du på golvet precis som om du skulle göra en sit-up. Men placera ena handen bakom huvudet och den andra på låret. Lyft sedan axlarna lätt från golvet och samtidigt som du rullar upp mot knäna så pressar du handen med låret. Byt sedan arm bakom huvudet och på låret.

Kommentarer

Angelica

2010-04-22 - 08:16:12
Tack så jätte mycket vännen:D

Skriv en kommentar









Tema gjort av Mimmi Thorneus