Receptet på blåbärspannkakor
Du behöver:
- knappt 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- en dryg ½ dl socker
- 2 ½ dl crème fraiche
- 1 ½ dl mjölk
- 2 ägg
- 50 g smör
- 250 g blåbär (färska eller frysta)
Gör så här:
Smällt smöret och låt det svalna.
Blanda torrprodukterna. Separera äggulorna från vitan. Blanda noga gulorna med crème fraichen, mjölken och smöret. Blanda i torrprodukterna och vispa till en jämn smet.
Vispa äggvitorna till skum med elvisp, skummet skall bli hårt och blankt. Blanda varsamt i den vispade äggvitan och blåbären i smeten.
Stek på låg värme flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan, och blåbären bör inte brännas. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
Receptet kommer från: http://www.pannkakor.se/amerikanska-blabarspannkakor