Receptet på blåbärspannkakor

Sabina frågade för ett tag sedan efter receptet på amerikanska blåbärspannkakor. Det dröjde lite men nu kommer det i alla fall.

Du behöver:

  • knappt 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • en dryg ½ dl socker
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 50 g smör
  • 250 g blåbär (färska eller frysta)

Gör så här:

Smällt smöret och låt det svalna.

Blanda torrprodukterna. Separera äggulorna från vitan. Blanda noga gulorna med crème fraichen, mjölken och smöret. Blanda i torrprodukterna och vispa till en jämn smet.

Vispa äggvitorna till skum med elvisp, skummet skall bli hårt och blankt. Blanda varsamt i den vispade äggvitan och blåbären i smeten.

 

Stek på låg värme flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan, och blåbären bör inte brännas. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

 

Receptet kommer från: http://www.pannkakor.se/amerikanska-blabarspannkakor

 

Skriv en kommentar









Tema gjort av Mimmi Thorneus